Homoktövis termékek vásárlásaHomoktövis

A homoktövis előnyei

(0/0)

A homoktövis Kína és Oroszország hegyvidéki kies tájain őshonos növény. Ez az értékes növény több feladatot lát el, igen hasznos élelmiszerként és gyógynövényként,  ezenfelül az északi tájakon a talajerózió megakadályozására is felhasználják. Latin neve, a Hippophae rhamnoides a lovak kifényesítését jelenti és arra utal, hogy Dzsingisz kán csapatai a lovakat homoktövissel etették, hogy szőrük fényes maradjon. A homoktövis bogyói igen gazdagok C-vitaminban, E-vitaminban, folsavban és karotionidokban, valamint szterinekben, ami egy olyan vegyületcsoport, ami a sejtek működését javítja. A homoktövis magjának olaja az értékes zsírsavak mellett E- és K-vitamint is tartalmaz. A homoktövist felhasználják a rák kezelésében, a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában és a sebek kezelésében is.

homoktovis2

Rák

A homoktövis kivonatról megállapították, hogy értékes sejtvédő anyagokat tartalmaz, ezért képesek megvédeni a szervezetet a rákkal szemben. Ezenfelül a rákos sejtek továbbterjedését is bizonyos mértékig megakadályozhatja, valamint a sugárzás okozta sejtkárosodást is enyhíti. Antioxidáns hatása igen erős, vagyis védi a sejteket a szabad gyökök okozta károkkal szemben is.

Szív- és érrendszeri betegségek

A kínaiak már igen régóta használják a homoktövist szívproblémák kezelésére. A kutatók állatkísérletek során vizsgálták a homoktövis hatását és megállapították, hogy ez a gyógynövény a csökkenti a magas vérnyomást, javítja a szívfrekvenciát és normalizálja a koleszterinszintet, csökkentette a trigliceridszintet, ugyanakkor az erekben nagymértékben csökkentette a stressz szintet. A homoktövis flavonoidjai jótékonyan befolyásolják a véráramlást és a fehérjeszintézist is.

Bőr

A homoktövis olaj egyik fontos eleme a palmitoleinsav, ami az emberi bőrben is jelen van. Ez megmagyarázza, hogy miért lehet a homoktövist felhasználni az égési sérülések, sebek, a fertőzések és a bőrbetegségek kezelésére. A homoktövis megakadályozza, hogy az UV sugarak bejussanak a bőr alá, segíti a bőr regenerálódását és elősegíti a haj ápolását is, ami így fényes és egészséges lesz.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).