Homoktövis termékek vásárlásaHomoktövis

A homoktövis olaj bőrbarát termék

(0/0)

A homoktövis főként Kína és Oroszország hegyvidéki régióiban őshonos növény. Ma már igen sok helyen termesztik, mivel potenciális táplálékforrásnak és gyógynövénynek minősül. Az orvostudomány is előszeretettel tanulmányozza a homoktövis bogyóját, magját és a belőle kisajtolt olajat és bizonyították is már, hogy ez a gyógynövény igen hatékony például a rák kezelésében, a májcirrózis, a szív- és érrendszeri betegségek és a bőrproblémák gyógyításában. A bőrproblémák igen jól reagálnak a homoktövis olajra, így az égési sérülések, a fekélyek, a fertőzések és sebek is kezelhetőek ezzel a gyógynövénnyel.

homoktovis3

Hogyan használjuk a homoktövis olajat a bőrön?

1. Tisztítsuk meg az érintett felületet langyos vízzel és kímélő szappannal. A szennyeződések és a faggyú megakadályozná, hogy a homoktövis kifejtse a hatását.

2. Ne töröljük szárazra bőrünket, mivel ha vizes bőrre visszük fel az olajat, akkor hidratáljuk is bőrünket.

3. Vigyünk fel egy vékony réteg homoktövis olajat a bőrre és finoman masszírozzuk át az érintett területet, hogy segítsük az olaj munkáját és, hogy eljuttassuk azt a mélyebb rétegekbe is. Ha a bőrprobléma rendszeres és visszatérő, akkor érdemes szájon át is használni az olajat, naponta egy teáskanálnyi mennyiségben.

4. Naponta kétszer ismételjük meg az ecsetelést az érintett felületen. Folytassuk a kezelését egy héten át és ha ezután semmilyen javulást nem tapasztaltunk, akkor keressük fel orvosunkat, bőrgyógyászunkat.

Tippek és ajánlások

A homoktövisnek nincsenek ismert mellékhatásai, ezért külsőleg és belsőleg is biztonsággal használhatjuk. Ennek ellenére fontos, hogy terhesség és szoptatás alatt ne használjuk, mert a homoktövis magzatra gyakorolt hatásait nem ismerjük.

A homoktövis kivonat kölcsönhatásba léphet bizonyos vényköteles gyógyszerekkel, így ilyenkor érdemes megbeszélnünk kezelőorvosunkkal, mielőtt el kezdenénk szedni a homoktövist.

Amennyiben homoktövis olajat alkalmaznánk, érdemes a hidegen sajtolt olajat választani, mivel ebben több értékes tápanyag van, mint a melegen sajtolt társaiban.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).