A homoktövis olaj és a haj növekedése

Hajunk nagymértékben befolyásolja azt, hogy hogyan érezzük magunkat, mivel a frizura a külső megjelenés fontos része. Ha bármilyen okból a haj elvékonyodik vagy egészségi állapota csökken, az érzelmileg is kihat ránk. Szerencsére ezeket a problémákat jól lehet orvosolni olyan természetes módszerekkel, mint például a homoktövis olaj, amivel biztonságosan és hatékonyan lehet a hajkoronánkat újra dússá és fényessé tenni. A homoktövis olajat beletehetjük samponunkba vagy balzsamunkba, de magában is igen hatékony.

homoktovis4

De mi is az a homoktövis olaj?

A homoktövis egy cserje, aminek bogyói élénk narancs színben pompáznak. Szibériában és a Himalája vidékein őshonos, általában a partmenti területeken nő és népszerű az alternatív gyógyászatban. Az olajat a bogyók és a magok sajtolásával nyerjük ki. A homoktövis egy "szupergyümölcs", így kivonatai is rengeteg értékes anyagot tartalmaznak. A homoktövis olaj helyileg vagy szájon át alkalmazva igen jótékony hatással van a bőrre és a hajra is.

A homoktövis bogyóját több mint 1000 éve használja a tibeti és a mongol orvoslás. Dzsingisz kán seregének tagjait ezzel etette, hogy fokozza kitartásukat és erejüket.

Hogyan használják ma a homoktövist?

A homoktövis olaj igen népszerű a kozmetikai iparban, számos "anti-aging" kezelésben megtaláljuk, mivel képes helyreállítani, táplálni és megfiatalítani a bőrt.

A homoktövisolajat Oroszországban a káros UV-sugarakkal szemben is felhasználják, illetve felfedezték, hogy rendszeres használatával a haj is fényessé és puhává tehető, vagyis ezzel a gyógynövénnyel nagymértékben javítható a külső megjelenés.

A homoktövisolaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, A-vitaminban, E-vitaminban és C-vitaminban, valamint aminosavakban is. Ezeknek az anyagoknak köszönhetően ápolja a hajat is, sőt elősegíti annak növekedését. A homoktövis természetes módon ösztönzi a haj növekedését. Táplálja a fejbőrt, javítja a hajhagymák állapotát és megakadályozza a hajhullást.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!